Előfizetői tartalom

Csökkent a német infláció, de nem fenékig tejfel az élet

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően tovább csökkent az infláció Németországban, ez ugyanakkor nagyrészt bázishatásoknak köszönhető – derül ki a csütörtökön megjelent előzetes adatból. A maginfláció a vártnál nagyobb áremelkedést jelez, ami újabb kamatemeléseket jelezhet az EKB szempontjából, nem is véletlen, hogy az euró erősödéssel reagált az adatra.

A februári 8,7 százalékról 7,4 százalékra esett vissza a német infláció márciusban, ami nagyjából megfelelt az előzetes várakozásoknak. Ugyanakkor ez a csökkenés nagyrészt annak köszönhető, hogy most került ki a bázisból a tavalyi nagy energiaár-emelkedés, ami a háború kitörését követően történt – figyelmeztet a Commerzbank. Árulkodó, hogy az energiaárak nélkül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés