Előfizetői tartalom

Színt vallott a pénzmosási trükkjeiről egy privátbankár

Portfolio
Egy svájci banki vezető beismerte szerepét egy 60 millió dolláros adócsalással fűszerezett ügyben, amelynek során Svájcon, Hongkongon és Szingapúron keresztül mosott pénzt. Az IHAG privátbankot birtokló holdingvállalat vezetője egyike annak a hat embernek, akik ellen 2021-ben vádat emelt az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma (DoJ)  - írja a Swissinfo.

A vádirat szerint az amerikai állampolgárok adózatlan pénzeszközei be nem jelentett IHAG-számlákról indultak, mielőtt ázsiai bankokon is megfuttatták azokat, hogy visszatérjenek ugyanabba a bankba. Az összetett adóelkerülési csalás a "szingapúri megoldás" kódnevet kapta. A DoJ közleménye szerint az ügyvezető "nem vitatja, hogy az [USA-nak okozott] adókiesés 531 524 dollár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés