Előfizetői tartalom

Fontos határidőre figyelmeztetnek: 300 ezer forintos bírságot kaphatnak azok a tulajdonosok, akik most nem intézkednek

Portfolio
Fontos határidőre figyelmeztet a Magyar Vízkútfúrók Egyesületének elnöke, Rózsa Attila: ebben az évben még büntetés nélkül lehet kutakat engedélyeztetni Magyarországon, de januártól akár 300 ezer forintos büntetést is kaphatnak a háztulajok. Ha valaki nem biztos a dolgában, a helyi jegyzőzől vagy a katasztrófavédőktől tudja megérdeklődni, rendben vannak-e a dokumentumok - mondta el a szakember a Pénzcentrumnak.

Minden kút engedélyköteles, még akkor is, ha a háznál csak néha használják öntözésre. Mint egy személygépjármű: akkor is kell neki forgalmi engedély, ha az ember csak hétvégén használja, vagy kizárólag hosszabb utakra, nyaralni jár vele. A kutak engedélyére is igaz ez, ahol van kút, annak engedély is kell, nincs kivétel, függetlenül a vízhasználat céljától és nagyságától...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés