Előfizetői tartalom

Idén megindulnak külföldre a magyarok

Közeleg a tavaszi, nyári utazási láz, a Portfolio által megkérdezett szakemberek szerint akár a 2019-es rekordévet is túlszárnyalhatják a magyar utazásszervező és -közvetítő irodák. Persze csak akkor, ha idén nem történik még valami rendkívüli a világban. A törökországi földrengés és az azt követő utórengések ellenére nem lettek olcsóbbak az ottani nyaralások, ennek pedig az a legfőbb oka, hogy Antalya és Isztambul, a két fő turistacélpont többszáz kilométerre van a katasztrófa helyszínétől. Szakértők szerint a külföldi utak ára versenyképes a magyar nyaralásokkal.

„Megmutatjuk a térképen a betérő utasoknak, hogy milyen messze, közel 600 kilométerre vannak a nyaralóhelyek a földrengés helyszínétől. Ekkor a nyaralni vágyók általában megnyugodnak, és ha Törökországba akartak menni, akkor be is fizetik az előleget. Idáig két visszamondásunk volt a földrengés miatt, de több ezer foglalásuk született az elmúlt hónapokban” – érzékeltette a török utakkal kapcsolatos jelenlegi helyzetet Termes Nóra, az IBUSZ Utazási Irodák Kft. hálózati és marketing igazgatója. „Abban bízunk, hogy amint telik-múlik az idő, és Törökországból is jobb hírek érkeznek, a földrengéstől való félelem kissé a háttérbe szorul majd, mert aki nagyon utazni akar a tengerpartra, el is fog utazni azért” – hangsúlyozta Termes Nóra.

Ugyan volt némi megtorpanás a török utak foglalásában, mert sokan nem néztek rá a térképre, azonban mindez rövid ideig tartott. Óriási a távolság a nyaralóhelyek és a földrengés sújtotta Kelet-Törökország között.

– mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés