Előfizetői tartalom

Így küzdenek Európa országai a magas élelmiszerárakkal szemben: Magyarország az elrettentő példa

Portfolio
Az európai kormányok háromféle módon igyekeznek letörni az élelmiszerek árának meredek emelkedését. Ezek közül az árstopokat csak Magyarországon alkalmazzák, és a Bloomberg értékelése szerint ez az intézkedés kifejezetten kontraproduktív, mert hatásaként jócskán megugrottak az élelmiszerárak, és még termékhiány is kialakult. A legtöbb országban adócsökkentésekkel és a kereskedelmi láncokkal való megegyezéssel próbálják csökkenteni az áremelkedés mértékét.

Az inflációs főmutató már csökkenésnek indult Európában, az élelmiszerárak emelkedése viszont továbbra is jelentős. A kormányok különféle eszközökkel igyekeznek letörni az élelmiszerek áremelkedését, ezeket az állami fellépéseket gyűjtötte össze a Bloomberg. A lap három csoportba osztotta a kormányzati intézkedéseket: adócsökkentések, ármaximálás, szabályozói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés