Előfizetői tartalom

A rekordprofit után bődületes rekordosztalék kifizetésére készül a Mol

Portfolio
Április 27-én tartja éves rendes közgyűlését a Mol, ahol a részvényesek többek között döntenek a tavalyi eredemény után fizetendő osztalékról. Most a BÉT oldalán megosztott információkból az is kiderült, ennek mértéke körülbelül 350 forint lehet részvényenként. Ezzel, valamint a Mol keddi, 2678 forintos záróárfolyamával kalkulálva mintegy 13 százalékos osztalékhozam adódik.

Az idei osztalékfizetéssel kapcsolatos indoklásban a Mol kiemeli, hogy az igazgatóság figyelembe vette a 2022-es eredményt, az erős mérleget, a jövőbeli befektetési terveket és a piaci környezet esetleges változásaiból adódó bizonytalanságot, különös tekintettel a közelmúltban lezajlott eseményekre. Ennek megfelelően az igazgatóság javasolja, hogy az egy részvényre jutó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés