Előfizetői tartalom

Megtiltja az oroszok ingatlanvásárlását Litvánia

MTI
Nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva a litván parlament átmenetileg megtiltotta az orosz állampolgároknak, hogy ingatlant vásároljanak az országban, és leállította az ideiglenes tartózkodási engedélykérelmek elbírálását, valamint a litván állampolgárság megadását számukra. A rendelkezés egyelőre 2023 végéig marad érvényben.

Azokat az orosz állampolgárokat, akiknek korábban kiadott vízumuk van, egyéni, alaposabb ellenőrzésnek vetik alá a határon, hogy megállapítsák, nem jelentenek-e veszélyt Litvánia nemzetbiztonságára. Az állampolgárság esetében kivételt tesznek azokkal, akik lemondanak másik állampolgárságukról. Az ingatlanvásárlási tilalom pedig nem vonatkozik azokra az orosz állampolgárokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés