Előfizetői tartalom

Gyengébb lett az amerikai foglalkoztatási adat a vártnál, de a dollár meg se mozdul

Portfolio
A várt 200 ezer fő helyett „csak” 145 ezerrel nőtt a nem-mezőgazdasági foglalkoztatottak száma márciusban az ADP jelentése szerint, de az adatra lényegében nem volt piaci elmozdulás az euró/dollárban, illetve az amerikai határidős részvényindexekben. A jelek szerint kivárnak a befektetők a fontosabb pénteki átfogó munkaerőpiaci adatok előtt.

Az ADP adatai szerint 145 ezerrel nőtt a nem-mezőgazdasági foglalkoztatottak száma márciusban a februári 261 ezer fő után, ami arra utal az elmúlt napok adataival összhangban, hogy lassul az amerikai gazdaság. Ugyanezt emelte ki Nela Richardson, az ADP vezető közgazdásza is az adat kapcsán, amit úgy magyarázott, hogy a munkaadók az utóbbi évben látott erőteljes munkaerő-felvételt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés