Előfizetői tartalom

Ha elzárják a gázcsapot az oroszok, akkor is túléljük a telet – jelentették be a szlovákok

Portfolio
Öt nagy nyugati gázszolgáltató céggel kötöttünk megállapodást, így még az olyan nagyobb válságforgatókönyvek sem okoznának bajt Szlovákiában, ha megszakadna az orosz gázszállítás Ukrajnán át – jelentette be kedden a szlovák gazdasági miniszter. Mindez azt jelenti, hogy északi szomszédunk gyakorlatilag képes lenne kezelni az ukrán tranzit megszakadását, azaz az orosz gázról való teljes leválást, míg Magyarország tegnapi átfogó anyagunk alapján ettől még messze van, illetve komoly ellátásbiztonsági kérdéseket vetne fel az orosz gázszállítás leállása Ukrajnán és Törökországon át.

A keddi közös sajtótájékoztatón a szlovák energiaügyi miniszter és az állami tulajdonú SPP gázimportőr cég vezetője azt üzente, hogy felkészülten várják a következő fűtési szezont, mert egyrészt a tárolókban is van még gáz (jelenleg az éves gázfelhasználás 42%-a van a föld alatt, ami a második legmagasabb az EU-ban, a magyar arány 28%-os), és sikerült diverzifikálniuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés