Előfizetői tartalom

Nagy bejelentés jött a rezsicsökkentésről – Ezért nem csökkent árat a kormány

Májustól sem változik a lakossági rezsicsökkentés tarifarendszere, azaz marad a 752 forintos gázár és a 70 forintos áramár az átlagfogyasztás felett – jelentette be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely, noha jócskán csökkentek a piaci árak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter egyúttal a céges rezsiszabályokban változtatásokat jelentett be, így a két témát első ránézésre pénzügyi okok miatt kézenfekvőnek tűnne összekötni, de meglátásunk szerint ettől eltérő (pénzügyi) okai vannak annak, hogy maradnak a lakossági tarifák az átlagfogyasztás felett.

Mi a bejelentés? Két fontos bejelentést is tett a mai Kormányinfón Gulyás Gergely, miszerint: Az április 30-ig érvényes lakossági rezsicsökkentett gáz- és áramár (102 forint/m3, illetve 36 forint/KWh), illetve az átlagfogyasztás feletti részre meghatározott árak (752,5 forint/m3, illetve 70,1 forint/KWh) is változatlanok maradnak májustól. Előbbi már ismert volt, mert Lantos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés