Előfizetői tartalom

Öt éve nem lépett le ennyi magyar – Megint elindul a tömeges kivándorlás?

Tavaly 26 500 magyar állampolgár vándorolt külföldre, ennél magasabb számot utoljára 2017-ben láttunk – derül ki a KSH előzetes adataiból. Ezzel megfordult a 2021-es pozitív trend, amikor többen tértek haza, mint amennyien elmentek Magyarországról. A jó hír, hogy a vándorlási különbözet így sem romlott jelentősen, mivel a korábbi éveknél lényegesen több külföldön született magyar állampolgár költözött az országba.

Megjöttek az első 2022-es adatok A KSH előzetes adatai szerint 2022-ben 26 500 magyar állampolgár vándorolt ki, ez majdnem ötezerrel több, mint egy évvel korábban. Utoljára 2017-ben láttunk ennél nagyobb elvándorlást. Ezzel megtört egy fontos pozitív tendencia, hiszen az utóbbi években fokozatosan javult a hazatérők és a friss kivándorlók egyenlege, 2021-ben hosszú idő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés