Előfizetői tartalom

Romlottak a globális gazdasági kilátások az IMF szerint

Portfolio
Lefelé módosította a jövő évre vonatkozó GDP-előrejelzéseit a Nemzetközi Valutaalap, az idei előrejelzéseket jórészt változatlanul hagyta. Az összkép így sem rossz: alacsony mértékű növekedés várható a fejlett gazdaságokban idén, ami jövőre némileg magasabb lehet. Recessziót csak egy nyugati gazdaságban várnak, de az is gyors lesz és átmeneti.

Közzétette a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a friss előrejelzését a gazdasági növekedésre vonatkozóan. A legutóbbi előrejelzést januárban közölte az IMF, ahhoz képest most pesszimistábbá vált a valutaalap. A friss prognózisukban leginkább a 2024-re vonatkozó növekedési számokat módosították lefelé, az idei évre vonatkozó előrejelzések nagyrészt változatlanok maradtak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés