Előfizetői tartalom

Fed: még idén recesszióba süllyedhet az amerikai gazdaság

Portfolio
Magyar idő szerint este 8 órakor került publikálásra a Fed legutóbbi, márciusi ülésének jegyzőkönyve, melyből kiderült, hogy a döntéshozók szerint a márciusi bankproblémák következtében még az idei évben recesszióba süllyedhet a világ legnagyobb gazdasága. A jegyzőkönyvből emellett az is kiderült, hogy a felmerült problémák ellenére igencsak megosztottak voltak a döntéshozók a márciusi kamatdöntés előtt, egyesek pedig az 50 bázispontos emeléstől sem riadtak vissza - számolt be a CNBC.

Több résztvevő is elmondta, hogy a rendkívül bizonytalan gazdasági kilátások miatt meg kell őrizni a rugalmasságot a monetáris politika megfelelő irányvonalának meghatározásában - áll a jegyzőkönyvben, emellett pedig az is kiderült, hogy a döntéshozók igencsak megosztottak voltak a kamatemelésekkel kapcsolatban, egyesek pedig a problémák ellenére az 50 bázispontos emelést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés