Előfizetői tartalom

Nem néznek ki jól az MNB inflációs mutatói: hol itt a csökkenés?

Portfolio
Gyakorlatilag csak a headline magyar inflációs mutató mérséklődött márciusban, a maginfláció és az MNB által kiemelten figyelt alapmutatók további emelkedést mutattak – derül ki a jegybank friss elemzéséből. Ez pedig egyre inkább a negatív oldalát domborítja ki a friss adatnak, a magyar áremelkedés szerkezete alapján legfeljebb statisztikailag beszélhetünk trendfordulóról.

Márciusban 25,2 százalékra mérséklődött az infláció az előző havi 25,4 százalékról – közölte szerda reggel a KSH. Ez egyrészt azt jelenti, hogy zsinórban másodszor mért alacsonyabb áremelkedési ütemet a statisztikai hivatal, másrészt viszont a csökkenés mértéke elmaradt a várakozásoktól, az elemzők átlagosan 25 százalék alatti értéket vártak. A KSH adata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés