Előfizetői tartalom

Kicsit szépített a magyar építőipar, de az összkép továbbra is borús

Portfolio
Havi alapon 1,9%-kal nőtt februárban az építőipar termelése szezonálisan és munkanaphatással kiigazítva, de éves szinten 11,8%-kal esett, ha pedig a 2015-ös szinthez nézzük, akkor továbbra is oldalaz az ágazat kibocsátása – derült ki a KSH csütörtöki adataiból. A kilátások borúsak, mert az új szerződések volumene és éves indexe jócskán esik, ami lehúzza a teljes szerződéses állományt is, és ezt tovább ronthatja az év során, hogy egyelőre kénytelen magasan tartani a kamatokat az MNB, illetve az EU-pénzek érkezése körül is tartós bizonytalanság mutatkozik.

A KSH adatai szerint februárban havi szinten kiigazítva 1,9-kal nőtt az építőipari kibocsátás, de éves alapon 11,8%-os volt az esés mértéke. Utóbbi úgy jött össze, hogy az épületek építésének termelése 8,8, az egyéb építményeké 17,7%-kal esett vissza. Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 2,7, az egyéb építmények építésében 19,8, a speciális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés