Előfizetői tartalom

Példátlan, ami a magyar kutakon történik - Meddig mehet ez így tovább?

Az európai energiapiaci kilátások alakulása mentén rendkívül volatilis mozgást láthattunk az olajáraknál a mögöttünk álló hónapokban, amit a hazai üzemanyagárak is lekövettek. Ennek megfelelően tavaly októberben, a dízelhiánnyal kapcsolatos hangok felerősödésekor valósággal kilőtt a gázolaj ára, azután viszont olyan meredek mélyrepülésnek indult a dízelár, amire nem láttunk példát az elmúlt bő húsz év során. Mégis mi okozta a pálfordulást, a gázolaj árának ilyen hirtelen beesését? Az elmúlt hetek kedvező üzemanyagár-alakulása után hol áll most az európai és a régiós rangsorban a magyar benzin-és dízelár? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, a megfejtésben segítségünkre volt Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Sosem szakadt be ilyen látványosan a dízelár Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, pénteken újabb üzemanyagár változás jön, a kutakon a 95-ös benzinért literenként 613 forintot, a gázolajért pedig 585 forintot kell majd fizetni. A gázolaj átlagára már több hete a lélektanilag jelentős 600 forint alatt van és az újabb árváltozás után jelentősen olcsóbb lehet, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés