Előfizetői tartalom

Bezuhant az amerikai kiskereskedelem

Reuters
Az amerikai kiskereskedelmi forgalom a vártnál nagyobb mértékben csökkent márciusban. A fogyasztók főként a gépjármű- és más nagy értékű termékek vásárlásokat halaszthatták el. Mindez arra utal, hogy az Egyesült Államok gazdasága az első negyedév végén a magasabb kamatlábak miatt veszített lendületéből. Viszont a Federal Reserve ettől függetlenül kitarthat a májusi szigorítás mellett.

A kiskereskedelmi forgalom 1,0 százalékkal csökkent a múlt hónapban az Egyesült Államokban - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium a Reuters szerint. Emellett azt is közölték, hogy a februári adatokat felülvizsgáltával módosítottak a korábbi adatközlésen: a korábban bejelentett 0,4% helyett 0,2 százalékos volt a tényleges csökkenés a kiskereskedelmi forgalomban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés