Előfizetői tartalom

Hiába kedvezők az adatok, még mindig kamatemelést szorgalmaznak a Fednél

Portfolio
Christopher Waller, a Federal Reserve kormányzótanácsának tagja szerint még messze van attól az Egyesült Államok, hogy az infláció visszatérje a célszintekhez, ezért kamatemelést sürget. Úgy látja, hogy bár a hitelezést visszafogták a márciusi bankcsődök, valamint már a foglalkoztatottságnál és a fogyasztásnál is látszik a visszaesés, nem lehet megállni a szigorítással.

"A pénzügyi feltételek nem elég szigorúak még, a munkaerőpiac továbbra is erős és meglehetősen feszes, az infláció pedig messze meghaladja a célértéket, ezért a monetáris politika további szigorítására van szükség" - mondta Waller. Az, hogy mennyivel tovább, az inflációs adatoktól, a reálgazdaságtól és a szigorodó hitelfeltételek mértékétől függ - tette hozzá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés