Előfizetői tartalom

Lebukott Kína, szankciók fenyegetik az ukrajnai orosz ügyleteit

Portfolio
Egy kínai vállalat legalább 7,4 millió dollár értékben vásárolt rézötvözetből készült öntvényeket a kelet-ukrajnai, Oroszország megszállt területekről - derül ki a Reuters által vizsgált orosz vámadatokból. A Moszkva által annektálni próbált területekkel folytatott kereskedelmet nyugati szankciók sújtják, így az Egyesült Államok akár komoly lépéseket is tehet az ügyben.

Kína nem vezetett be korlátozásokat az Oroszországgal folytatott kereskedelemre, de az Egyesült Államok azzal fenyegetőzött, hogy feketelistára teszi a szankcióit megsértő vállalatokat világszerte. Pekinget külön is figyelmeztették Washingtonból: ne szállítson Moszkvának az amerikai exportszabályok által tiltott árukat, valamint tartsa tiszteletben az embargókat. Most viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés