Előfizetői tartalom

Elkeserítő híreket kaptak a magyar nyugdíjasok

Portfolio
A héten jelent meg a márciusi inflációs adat Magyarországon, amely kifejezetten csalódást keltő a nyugdíjasok szempontjából, több szempontból is. A nyugdíjas infláció továbbra is magas szinten ragadt be, de ami talán még ennél is kedvezőtlenebb fejlemény: a friss áremelkedés fényében egyes elemzők tovább emelték az idei évre vonatkozó inflációs várakozásukat. Vagyis a nyugdíjasoknak év elején juttatott 15%-os emelés kezd szerény mértékűnek tűnni.

Az elemzők is kellemetlen meglepetésként élték meg a héten megjelent friss inflációs adatokat, mivel az a vártnál kisebb ütemű lassulást mutatott. A részletes adatközlésből az is kiderült: a nyugdíjas fogyasztóiár-index 26,7 százalék volt (a januári 27,4% és a februári 26,9% után). A friss adatok főleg annak fényében tűnnek fájdalmasnak az időskorúak szemszögéből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés