Előfizetői tartalom

Matolcsy György: demográfiai fordulat nélkül nincs gazdasági siker

Portfolio
“Nem igazságos, és ezért nem fenntartható, hogy a két gyermekes édesanyák nyugdíja 15 százalékkal, a három gyermekeseké pedig 20 százalékkal alacsonyabb az átlagnyugdíjasokénál. Ezt orvosolni kell, nagyon sok technikai lehetőség van az orvoslásra” - jelentette ki a Matolcsy György a parlamentben az atv.hu tudósítása szerint.

Matolcsy György jegybankelnök egy azonnali kérdésre válaszul mondta, hogy Magyarország fenntartható felzárkózásához nélkülözhetetlen az egészséges demográfia, minden sikeres gazdasági felzárkózás ezen alapszik. 2010-ben megindult a fordulat - a termékenységi ráta 1,23 százalékról felment 1,59 százalékra, de 2016 óta a dinamikánk csökken. Nem elégedhetünk meg azzal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés