Előfizetői tartalom

Szennyező anyagokat találtak egy alapélelmiszer összetevői között

Portfolio
Az ukrán mezőgazdaság szereplőinek jó része hatalmas gazdaságokban termel nagyon alacsony termelési költségekkel, ezért komoly károkat okoz a hazai (és szélesebb körben a kelet-európai gazdáknak). Az ukrán termelékenység nagy részben köszönhető az Európai Unióban már nem megengedett termesztési és növényvédelmi gyakorlatoknak is, azonban a beérkező áruk körében több esetben is szennyező terményeket találtak – írta meg az index.hu.

Nagy István agrárminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjúban kifejtette: tavaly nyáron az orosz–ukrán háború következtében az ukrán kikötőket lezárták, ami az egész világot érintő élelmezési válsággal fenyegetett. Az Európai Unió – a helyzet kezelése érdekében – szolidaritási folyosók felállításával igyekezett támogatni az ukrán áru importját. Az intézkedések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés