Előfizetői tartalom

A második félévtől felpöröghet a magyar gazdaság, stabil maradhat a forint

Portfolio
2023 második negyedévétől ismét növekedési pályára állhat a magyar gazdaság, fokozatosan javulhat a fogyasztás, és elindulhat az infláció tartós csökkenése. A Magyar Bankholding makrogazdasági elemzői felfelé módosították az éves GDP-növekedési várakozásaikat, míg számításaik szerint az infláció egyszámjegyű lehet 2023 végére. A szakemberek szerint a forint árfolyama nagy valószínűséggel marad a jelenlegihez közeli szinten.

A magyar gazdaság idei évi kilátásait jelentősen javítja az elmaradó akut energiaválság, az európai gazdaságok alkalmazkodóképessége, az energiaárak folytatódó visszaesése, valamint számos ágazat ellenállóképessége – olvasható a Magyar Bankholding közleményében. „Ennek megfelelően kismértékben, 0,8 százalékról 1 százalékra módosítjuk az idei növekedési prognózist....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés