Előfizetői tartalom

Elfogytak Budapest megtakarításai - Karácsony Gergely 12 állítása a főváros pénzügyi helyzetéről

Portfolio
Városi közszolgáltatásokat nem korlátozunk rövid távon pénzügyi problémák miatt, mert spórolni szinte semmit nem lehet ezzel, viszont óriási gazdasági és társadalmi károkat lehet okozni – jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában a főpolgármester. Az interjúban elhangzott legfontosabb állításokat 12 pontban foglaljuk össze.

Karácsony Gergely sok más mellett az alábbiakról beszélt az interjúban: Budapestnek – amelynek az egyetlen érdemi bevétele az iparűzési adóból származik - idén 25 milliárddal több szolidaritási adót kellene a központi költségvetésbe fizetnie, mint az összes állami normatíva, amit kap, vagyis ennyivel finanszírozza a főváros a kormány működését, pedig az alaptörvény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés