Előfizetői tartalom

Kifakadt Vitézy Dávid: Ilyet még talán sosem láttam

Portfolio
Régóta követem a MÁV ügyeit, de ilyet még talán sose láttam: a vasúttársaság nyilvános segélykiáltást fogalmaz meg – írja Faceboook-posztjában Vitézy Dávid azzal kapcsolatban, hogy évtizedes távlatban nem látott pályaállapot-romlással terveznek a vasúti fővonalakon a következő menetrendi évre. A volt államtitkár, közlekedési szakember elmondja, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ugyan még nem történt meg a pályaállapot-romlás, de már tudják előre a szakemberek és ezzel tervezik a jövő évi menetrendet.

Az iho.hu cikke alapján mi is beszámoltunk arról, hogy a MÁV-Start olyan infógrafikát tett közzé, amelyből kiderül, a 2023/24-es menetrendi évre vonatkozóan számos vonalon fognak romlani a pályaállapotok. Vitézy Dávid posztjában kiemeli, Magyarország kiemelt vasúti fővonalain is nőne a menetidő, többek között Szeged felé 13, Nyíregyháza felé 5, Miskolc felé 7 perccel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés