Előfizetői tartalom

Orbán Viktor aláírta: itt a rendelet a Nemzetközi Beruházási Bank távozásáról

Portfolio
Megjelent a közlönyben egy rendelet, amely a kormány számára lehetővé teszi, hogy az orosz Nemzetközi Beruázási Bank budapestre költözéséről szóló megállapodást megszüntesse a kormányzótanács döntése nélkül. Emellett a rendelet megszünteti a banknak adott mentességeket és kedvezményeket, miután elköltöznek Budapestről.

A rendelet előzménye, hogy múlt csütörtökön a "kormány áttekintette a Nemzetközi Beruházási Bank  (IIB) helyzetét, és úgy döntött, visszahívja delegáltjait". Ezzel világossá vált az utolsó EU-tagállamként Magyarország is kilép a budapesti székhelyű, legnagyobb részben orosz tulajdonú Nemzetközi Beruházási Bankból. A döntés előtt nem sokkal derült ki, hogy a Nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés