Előfizetői tartalom

Gyilkos árak a magyar hotelekben

Portfolio
A Covid-válság drasztikus hatásai után most újra csökken a szálláshelyek száma, miután az energiaválság egyre többeket késztet bezárásra. A költségek jelentős növekedése miatt a talpon maradók pedig folyamatosan emelik az árakat, így márciusban már 50 ezer forintba került egy éjszaka egy 4 csillagos hotelben. Nem csoda, hogy a belföldi vendégek száma csökken, hiszen a lakosságot is sújtja az évtizedek óta nem látott magasságba emelkedő infláció. A hazai turizmus egyre inkább csapdába kerül.

Lélektani határhoz érkezett a 4 csillagos hotelek ára Magyarországon. Márciusban már 50 ezer forintba került egy kétágyas szoba, félpanziós ellátással a statisztikai hivatal friss adatai szerint. Ráadásul mindez hétköznap, tehát ha valaki hétvégi kikapcsolódásra vágyik, akkor még ennél is magasabb összeget kell fizetnie. Nagyot emelkedett a panziók ára, a közel 25 ezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés