Előfizetői tartalom

Komoly per pattant ki Kínában, egy európai bank jelentős követeléssel állt elő

Portfolio
A holland ING azt állítja, hogy az állami Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank nem szedte be a készpénzhiányos Maike nyersanyagkereskedőnek eladott fémek ellenértékét. A bank így rengeteg veszteséget szenvedett el a rézkereskedelmi ügyletei során. Mindez rávilágít az árutőzsdék egyre jelentősebb kockázataira.

Kína legnagyobb bankját beperelte a holland ING hitelező egy sor rézügyletben elszenvedett veszteség miatt, amelyek a bajba jutott Maike céggel folytatott kereskedelem során keletkeztek. Az ING 170 millió dollár kártérítést követel az Industrial and Commercial Bank of China-tól, azt állítva, hogy az megsértette a szerződési feltételeket azzal, hogy a rézügyletek exportdokumentumait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés