Előfizetői tartalom

Megkapta a Roszatom az első kis moduláris reaktorhoz az építési engedélyt

Portfolio
Az orosz nukleáris szabályozó hatóság engedélyezte az első orosz szárazföldi kis teljesítményű moduláris atomreaktor – angol rövidítéssel SMR - felépítését Jakutföldön, az Oroszországi Föderáció távol-keleti régiójában - derült ki a Roszatom közleményéből. A várhatóan 2028-ra elkészülő orosz létesítmény az egyik első képviselője lesz a világszerte gyors ütemben fejlesztett innovatív technológiának. 

Az oroszországi atomerőműveket üzemeltető Roszenergoatom, a Roszatom leányvállalata mint engedélyes, létesítési engedélyt kapott az orosz nukleáris engedélyező hatóságtól, a Rosztyehnadzortól, hogy Oroszország távol-keleti régiójában, Jakutföldön felépítse az első szárazföldi kis teljesítményű moduláris atomerőművét - közölte vasárnap a Roszatom. A cég megjegyzi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés