Előfizetői tartalom

Németország egyre jobban szorongatja az Európai Bizottságot a keménykedésért

Portfolio
Az Európai Bizottság az év végéig átverné a tagállamokon az államadósságszintek csökkentését reformjavaslatait, hogy úgy alakítsák át a stabilitási és növekedési paktumot, hogy az ne akadályozza a növekedést, de csökkentse az eladósodottságot. Németország viszont az EU-t is szorongatja, hogy szigorúbb szabályokat alkosson, ne egyéni adósságpályákat alkalmazzon. Christian Lindner német pénzügyminiszter már egy véleménycikkben állt bele Brüsszelbe.

Christian Lindner német pénzügyminiszter az Európai Unió (EU) szilárd államháztartásának biztosítása érdekében egyértelmű költségvetési politikai szabályokat és azok érvényesítését szorgalmazta. A Financial Timesban megjelent véleménycikkében Lindner kijelentette, hogy az EU Stabilitási és Növekedési Paktuma, amelynek célja, hogy az euró valuta értékének megőrzése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés