Előfizetői tartalom

Őrült ütemben változnak a fiatalok szokásai, de a bankfiók továbbra is kiemelten fontos

Portfolio
Nem lehet elég korán elkezdeni a pénzügyi nevelést Kökény Dávid, az OTP Bank Termékfejlesztési senior menedzsere szerint, aki a Portfolio-nak elmondta, az ideális az volna, ha a szülők már az első, valamilyen alkalomra, rokonoktól kapott pénz kapcsán elkezdenének pénzügyi kérdésekről beszélgetni a gyerekekkel. Az utóbbi években egyre nő a 16 év alatti ügyfelek száma az OTP Banknál, tapasztalataik szerint a Z generáció már kifejezetten tudatos, úgy tűnik, számukra a legfontosabb, hogy minél több banki szolgáltatás ingyenes legyen, és hogy minél nagyobb legyen a bank digitális képessége.

Noha a pénzügyi kérdések már az általános iskolákban is előjönnek, tapasztalhatóak pénzügyi ismeretbeli hiányosságok a fiatalok körében. Pénzügyi edukációra és a pénzügyi kultúra fejlesztésére jó példa az OTP Fáy András Alapítvány tevékenysége, évente körülbelül 20-25 ezer, különböző korú diák vesz részt képzéseiken. Az általános iskolai korosztály...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái