Előfizetői tartalom

Hernádi Zsolt: „Gyere ide, Takarodj” zajlik most a világban, ezzel megesszük a jövőnket

A Corvinus egyetem “Változásvezetés gyakorlata: vállalatvezetői tapasztalatok” előadássorozata keretein belül beszélt Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója előadása során többek között a minket váratlanul érő energiaválság hatásaira, az erre adott gazdaságpolitikai reakciókra és az orosz-ukrán háború geopolitikai következményeire, a kialakult kétpólusú világrendre is kitért. Hernádi több ponton is hangsúlyozta az azzal kapcsolatos problémákat, hogy a hosszú távú gazdasági ésszerűséget felváltották a rövid távú politikai érdekek, egy olyan környezetben pedig, ahol az ellátásbiztonság és a geopolitika a meghatározó erők, a korábban mindenki által rendkívül fontosnak tartott klímavédelem is a háttérbe szorult, ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak.

Megremegett a globalizáció Hernádi Zsolt előadása elején az alkalmazkodási képesség fontosságát emelte ki a jelenlegi makrogazdasági helyzetben. Az elmúlt évek eseményeit megnézve ezen a téren folyamatosan vizsgázik Európa és a világ: gondolhatunk  a koronavírusra, a nyersanyagárak emelkedésére, a háború okozta soha nem látott energiaválságra és a globalizáció megakadására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés