Előfizetői tartalom

Csúnya baki: egy órával az adatközlés előtt már látszott az eurózóna inflációs adata

Portfolio
Az Eurostat hivatalosan ma 11 órakor közli az inflációs adatot, de az uniós statisztikai hivatal adatbázisában már látszik egy szám áprilisra vonatkozóan. Könnyen lehet, hogy az adatbázisban szereplő áprilisi adat már a valós inflációs adat gyorsbecslése lesz, múlt héten ugyanis a GDP-adatok szintén több mint egy órával a közlemény előtt megjelentek az adatbázisban.

Az Eurostat hivatalosan ma 11 órakor közli az inflációs adat gyorsbecslését áprilisból. A közlés rendkívül fontos, az infláció ugyanis 40 éves csúcsra ugrott Európában tavaly, és az Európai Központi Bank erre hivatkozva emeli a kamatokat. A monetáris politika kilátásai pedig az inflációs folyamatokon múlnak. A 11 órás közlésre így rengetegen figyelnek, az inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés