FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Háborúra készül a világ egyik legnagyobb országa: így duzzasztaná fel katonai állományát

Portfolio
Ausztrália közölte, hogy nagyjából 11 millió forintnyi ausztrál dollárt fog fizetni fejenként a katonáknak azért, hogy a kötelező szolgálati időn túl is maradjanak. A döntés azután született meg, hogy egy felülvizsgálat során arra jutott a szigetország, hogy a Kína és az Egyesült Államok közötti versengés árnyékában mielőbbi hadászati reformot kell végrehajtani - írta meg a Reuters.

Richard Marles ausztrál védelmi miniszter kifejtette, hogy a katonai állomány megtartása mellett problémát jelent, hogy több mint 3000 fő hiányzik a finanszírozott álláshelyekből. A ma bejelentett bónusz ezt hivatott kiküszöbölni. A jutalomra azok jogosultak, akik a kötelező szolgálati időn, jellemzően három éven túl is maradnak a honvédelemnél. Mi is megírtuk, hogy Ausztrália...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés