Előfizetői tartalom

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: Jelenleg úgy látjuk, hogy nem lesz idén kamatcsökkentés

Portfolio
Az amerikai jegybank este 8-kor tette közzé kamatdöntő üléséről szóló közleményét, amelyből kiderült, hogy a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal emelte az irányadó kamatot a Fed. A közleményből egyelőre semmilyen érdemi információ nem derül ki a jegybank jövőbeli terveivel kapcsolatban. Jerome Powell elnök a sajtótájékoztatón az inflációs kockázatokat hangsúlyozta, ugyanakkor a júniusi döntésről még semmit nem tudott mondani, az addig beérkező adatokon múlik majd minden. Elmondta azt is, hogy a Fed nem számít recesszióra, és a jelenlegi előrejelzések szerint az év végén még nem várható kamatcsökkentés.

2023. május 03. 21:19 Megosztás Véget ért az esemény - rövid összefoglaló Íme a legfontosabb tudnivalók a mai ülésről: A Fed 25 bázisponttal emelt, az irányadó kamatsáv 5-5,25%-ra nőtt. Ez 16 éves csúcs. A jegybank 2022 márciusa óta összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés