Előfizetői tartalom

A kormány átírja a nyugdíjszabályokat is a költségvetés likviditása miatt

Portfolio
A Pénzügyminisztérium egy salátatörvény-tervezetét tett közzé, melyben számos nyugdíjszabályt írnak át, hogy a költségvetési gazdálkodásra vonatkozó szabályozást egyszerűsítsék, a központi költségvetés likviditását erősítsék, valamint a költségvetési támogatások nyújtását ellenőrizhetőbbé tegyék. A PM szerint a lépés befolyásolja a Nyugdíjbiztosítási Alap védelmét, szélesíti a Magyar Államkincstár által vezetendő számlatulajdonosok körét, így pedig statisztikailag javít a Kincstári Egységes Számla egyenlegén is. A tárca a közpénzek védelme érdekében több javaslatot is megfogalmazott a költségvetési támogatások átláthatóságának biztosítására.

Hosszú, 13 oldalas törvénymódosítási tervezetet tett közzé a kormány. A Pénzügyminisztérium által társadalmi egyeztetésre bocsátott javaslat egyszerre terjed ki a nyugdíjszabályok módosítására, de tartalmaz passzusokat arra vonatkozóan is, hogy állami intézményeknek, önkormányzati szerveknek hol kell számlát vezetniük. Sőt, még a monitoring szabályokba is belenyúlnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés