Előfizetői tartalom

Az uniós szankciók savként marják szét az orosz gázkitermelést

Portfolio
Egyelőre nem talált új vevőket a kiesett európai piac helyett az orosz gázszektor, így az energiaexport és a gázkitermelés jelentősen visszaesett. Azonban az Oroszország ellen bevezetett nyugati szankciók miatt a földgázkutak fejlesztése és üzemeltetése is egyre nagyobb problémát jelent a Gazpromnak és a többi cégnek: az európai technológiai eszközöket nem tudja pótolni Moszkva.

Oroszország célja, hogy az évtized végére megháromszorozza a cseppfolyósított földgáz (LNG) exportját, de az országnak saját technológiát kell fejlesztenie ennek eléréséhez, mivel a külföldi gyáripari beszállítók az ukrajnai invázió után 2022-ben távoztak. A technológiai szankciók pedig ki is zárják annak a lehetőségét, hogy nyugati cégek szállítsanak a kitermeléshez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés