Előfizetői tartalom

Itt egy újabb jel arra, hogy az újranyitás után bődületes erőben van a kínai gazdaság

Portfolio
Az Ausztrália Kínába irányuló exportja márciusban rekordmagasra emelkedett, főleg az acélipar megnövekedett kereslete miatt – írja a Reuters. Emellett Kína csökkentette a szénbehozatal előtt álló akadályokat a diplomáciai kapcsolatok felengedése közepette. A kínai import növekedése vélhetően a gazdaság idei év eleji újranyitásának köszönhető.

A csütörtökön közzétett adatok szerint az ausztrál áruk Kínába irányuló kivitele márciusban elérte a 19 milliárd ausztrál dollárt (12,71 milliárd amerikai dollár), ami 31%-os növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest, és megdöntötte a korábbi, 2021 közepén elért csúcsot. A kereslet növekedéséhez értelemszerűen hozzájárult Kína újranyitása is, a gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés