Előfizetői tartalom

Kijött a fontos adat: még mindig túlságosan erős az amerikai munkaerőpiac

Portfolio
Nem akar enyhülni a munkaerőpiac túlhevítettsége, áprilisban újabb 253 ezer új állás keletkezett az Egyesült Államokban, amely jócskán meghaladja az elemzők által várt számokat. A munkaerőpiaci adat nagyon fontos a monetáris politika kilátásai szempontjából, a most közölt szám pedig biztosan nyugtalanítja a Fed döntéshozóit is.

Iszonyatos erőben van a munkaerőpiac Áprilisban 253 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban (a mezőgazdasági szektort nem számítva), ami messze meghaladja az elemzők által várt 179 ezres számot. A foglalkoztatottsági hajlandóság ráadásul erősödött, az előző hónapban még 165 ezerrel nőtt a foglalkoztatottság. Január óta már több mint 1,2 millióval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés