Előfizetői tartalom

Mélypontjára érhetett a kiskereskedelmi forgalom zuhanása

Portfolio
Márciusban a kiskereskedelmi forgalom volumene jelentősen, 13,1%-kal elmaradt az egy évvel korábbi szinttől. Az éves alapon számolt óriási zuhanásban jelentős szerepe van a tavalyi, választás előtti óriási kormányzati pénzszórásnak, ami néhány hónapra az egekbe emelte a forgalmat, ezzel pedig a mostani viszonyítási alapot. Halvány reménysugár, hogy havi alapon a forgalom növekedni tudott, de egyelőre korai lenne fordulatot hirdetni.

A kiskereskedelmi forgalom rövid távú trendjeihez a szokásosnál kevesebb kapaszkodót nyújtanak a KSH számai. Az éves indexeket óriási egyedi bázishatások mozgatják, a havi, szezonálisan igazított változást pedig épp a szezonalitás körüli bizonytalanság teszi nehezebben értelmezhetővé. Mindenesetre a kiskereskedelmi forgalom tendenciáit talán az alábbi ábra mutatja a legszemléletesebben:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés