Előfizetői tartalom

Kimondta a Világbank volt közgazdásza: világszerte zavarokat okoz Amerika gazdasági hegemóniára törekvése

MTI
Az Egyesült Államok gazdasági eszközökkel is globális hegemón szerepre törekszik, ami szakadáshoz vezethet a feltörekvő gazdasági központokkal, megemeli az általános árszintet, megzavarja a beszállítói láncokat és bizonytalanságot teremt a nemzetközi nagyvállalatok egymás közötti kapcsolataiban - fejtette ki Arshad Zaman pakisztáni közgazdász, a Világbank egykori vezető közgazdásza a Hszinhua kínai hírügynökségnek adott interjújában.

Rámutatott, hogy történelmi gyökerei vannak Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter nemrégiben ismertetett amerikai "geoökonómiai" stratégiájának is, amely szerint az Egyesült Államoknak katonai és gazdasági eszközökkel együtt kellene elérnie geopolitikai dominanciáját. Amikor az Egyesült Államok évtizedekkel ezelőtt globálisan hegemónná vált, "azzal érveltek, hogy Amerikának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés