Előfizetői tartalom

Furcsa dolgok történnek a magyar munkaerőpiacon

Portfolio
Egyre több vendégmunkás dolgozik Magyarországon, akik már nem csak a szomszédból, hanem olyan távoli országokból is jönnek ide boldogulást keresni, mint Vietnam vagy éppen a Fülöp-szigetek. Eközben viszont csaknem 300 ezer aktív korú magyar ilyen vagy olyan okból nem aktív részese a munkaerőpiacnak: adja magát tehát a kérdés, hogy miért nem ebből a tartalékból töltik fel a cégek a hiányzó létszámot? A Pénzcentrum szerkesztője a KSH friss munkaerőpiaci számait megnézve beszélgetett szakértőkkel a legégetőbb témákban.

A jelenlegi bizonytalan gazdasági környezetben egyre több hazai vállalkozás él a vendégmunkások foglalkoztatásának lehetőségével - már évek óta tendencia, hogy Ukrajnából több tízezren dolgoznak itt, összesen pedig majdnem a százezret is eléri a vendégmunkások száma hazánkban. Jellemzően rövidebb, átmeneti időre jönnek dolgozni Magyarországra a vendégmunkások, mert...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái