Előfizetői tartalom

Mi folyik itt? - Kínai hajók keresztezték a tengeren gyakorlatozó indiai flotta útját

Portfolio
Egy kínai tengeri milíciához tartozó hajók megközelítettek azt a területet, ahol az indiai haditengerészet és az ASEAN-országok közös katonai hadgyakorlata zajlik a Dél-kínai-tengeren. Szakértők szerint a milícia egyenesen Pekingből kapta az utasítást a gyakorlatok megzavarására - közölte a Reuters két indiai forrásra hivatkozva.

Az ASEAN-Indiai Tengerészeti Gyakorlat (AIME 2023) kétnapos tengeri szakasza vasárnap kezdődött meg India, Vietnam, Thaiföld, a Fülöp-szigetek, Indonézia és Brunei hadihajóinak és repülőgépeinek részvételével. Az indiai források szerint a hadiflotta a vietnami kizárólagos gazdasági övezetben tartózkodott, amikor legalább öt kínai hajó közelítette meg őket. Végül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés