Előfizetői tartalom

ÁKK-vezér: Magyarország újabb eurókötvények kibocsátását tervezi

MTI
Magyarország eurókötvény kibocsátást tervezi a második fél évben idei megmaradó finanszírozási igényeinek a fedezésére, illetve egy jövő márciusban lejáró devizakötvény előfinanszírozásához - mondta el Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezetője a Reuters hírügynökségnek kedden. Magyarország januárban 4,25 milliárd dollár értékben bocsátott ki dollárban jegyzett kötvényeket, ami az idei devizafelvételi szükséglet jelentős részét fedezte.

Kurali Zoltán, az ÁKK vezérigazgatója azt mondta, hogy az idei évre még szükséges, mintegy 750 millió eurónyi devizahitel-szükséglet túl kis összeg ahhoz, hogy eurókötvény-kibocsátással finanszírozzák. Ezért nyár végén, vagy ősz elején úgy módosítják a finanszírozási tervüket, hogy a jövő március lejárat előfinanszírozásával nagyobb kibocsátást lehessen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés