Előfizetői tartalom

Még sincs vége a kamatemeléseknek? Bajban leszünk, ha nem sikerült megfékezni az inflációt

Portfolio
John Williams, a New York-i Fed elnöke szerint időbe telik, amíg a kamatemeléseknek érzékelhető hatása lesz a gazdaságra, és az infláció visszatér az elfogadható szintre, azonban hozzátette, hogy a Fednek lehetősége van a további kamatemeléskre, ha az infláció nem csökkent a vártnak megfelelően - írja a CNBC. Williams nem adott előrejelzést a monetáris politika irányát illetően, de kijelentette, hogy várakozásai szerint az infláció a következő két évben nem fog visszatérni a Federal Reserve által kitűzött 2 százalékos célhoz.

Williams a New York-i Gazdasági Klub során szólalt fel, hat nappal azután, hogy a Fed 25 bázispontos kamatemelést hajtott végre. A kamatdöntés utáni közleményből az volt kiolvasható, hogy a jegybank mostantól szüneteltetheti a kamatemeléseket, bár hozzátették, hogy a beérkező adatok alapján fognak dönteni. A beszédét követő kérdezz-felelek során Williams elmondta, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés