Előfizetői tartalom

Újabb részletek derültek ki az mRNS-oltások okozta szívizomgyulladásról

Portfolio
A túlzott immunválasz lehet a felelős a szívizomgyulladásért azokban a ritka eseteiben, amelyeket egyes fiatal férfiaknál észleltek a koronavírus elleni mRNS-oltások beadását követően. Azonban számos kérdés továbbra is válaszra vár, az például nem egyértelmű, hogy elsősorban miért fiatal férfiaknál alakult ki ez a jelenség.

Egy friss tanulmányban 23 fiatal vett részt: a 13-21 év közötti érintetteknél a Pfizer-BioNTech vagy a Moderna vakcina második adagját követően szívizomgyulladás alakult ki. Kilenc beteg - akik mindannyian Pfizer-oltást kaptak - vérmintáinak elemzése során emelkedett citokinszintet találtak. A citokinok segítenek koordinálni a szervezet immunválaszát a kórokozókra, beleértve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés