FONTOS Nagy ajándékot készít a kormány az első lakásvásárlóknak, mi van a háttérben?
 
Előfizetői tartalom

Az ország kiemelt logisztikai központjává válhat Győr

Portfolio
Nincsenek könnyű helyzetben a magyar vállalkozások, még a Győr – Bécs – Pozsony aranyháromszögben sem: a turbulens gazdasági és geopolitikai helyzetben folyamatosan újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük, miközben az energiaköltségek permanensen magasak, csakúgy, ahogy a hitelkamatok is. Ebben a nehezített környezetben a túlélés záloga lehet a Széchenyi Kártya Programban elérhető 5 százalékos hitel, amelynek részleteiről, a vármegye számára kínálkozó kitörési pontokról, és a kohéziós alapok helyett elérhető uniós forrásokról is szó volt a Portfolio és a Kavosz országos gazdasági rendezvény sorozatának győri állomásán.

Az energiaimporttól való függőség miatt az energiaárak Magyarországon a háború miatt különös módon megemelkedtek, kiemelt jelentőséggel a gázárra. Az energiafüggőség kialakulásához évtizedes rendszer vezetett, amit nem lehetett egyik napról a másikra felszámolni. Az orosz-ukrán háború és az arra reakcióként érkető szankciók különösen súlyosan érintik a magyar...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái