Előfizetői tartalom

Kulcsfontosságú kérdésről dönthet holnap az Európai Parlament, a mi mindennapjainkat is befolyásolhatja

Portfolio
Az Európai Unió törvényhozói holnap fontos kérdésben hoznak döntést, az Európai Parlament (EP) képviselői bizottsági szinten tárgyalnak a világon úttörőnek számító javaslatról. A Guardian emlékeztet, hogy a "Big Brother" (magyarul: Nagy Testvér) arcfelismerő technológia szabályozása fontos része a mesterséges intelligenciára vonatkozó javaslatcsomagnak, azonban úgy tűnik, nem lesz könnyű a képviselőknek dűlőre jutni.

Csütörtökön kerül terítékre bizottsági szinten a mesterséges intelligenciáról szóló törvényjavaslat 5. cikkének módosítása, amely megtiltaná, hogy kamerák segítségével kövessék az embereket az üzletekben, utcákon vagy más nyilvános helyeken. A törvényhozók emellett gátat szabnának a vállalatoknak, hogy a kamerafelvételek, valamint a felhasználók által a közösségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés