Előfizetői tartalom

Magyar fejlesztésű mesterséges intelligencia segít a mentőknek

Portfolio
Egy hazai fejlesztésű öntanuló mesterséges intelligencia egyre pontosabb előrejelzést nyújt a mentőkapacitásra vonatkozó igényekről az OMSZ-nek. Az adatelemző rendszer eleinte a betegszállítási feladatokat volt képes négy hétre előre jelezni, a továbbfejlesztett verzió azonban már az életmentési feladatokra is heti előrejelzést készít.

A Dyntell nevű cég által fejlesztett modell a beépített mesterséges intelligencia segítségével a rendelkezésre álló múltbeli, valamint külső adatok alapján képes előrejelzést adni arról, hogy egy adott időszakban hogyan alakul a mentőautókra vonatkozó igény. A mentőszolgálatnál éves szinten hatalmas mennyiségű adat képződik: 1,2 millió esetszám mellett mintegy 40...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés