Előfizetői tartalom

A különadók 2025-ben is velünk maradhatnak, középtávon muszáj lesz újra gyengülnie a forintnak

Portfolio
Idén az export mentheti meg a magyar gazdaságot a belső kereslet gyengélkedése mellett, így sikerülhet elérni egy stagnálást – mondta a Videoton által rendezett székesfehérvári üzleti fórumon Németh Dávid. A K&H Bank vezető elemzője szerint a tavaly bevezetett extraprofitadók nélkül a költségvetés nagy bajban lenne, lehet, hogy még 2025-ben sem lehet kivezetni ezeket a terheket. Kiemelte, hogy a külföldi cégeknek tavaly a forint gyengülése még jól is jött, kérdés, hogy az idei erősödést hogyan tudják átvészelni. Úgy látja, hogy a bizalom helyreállítása után középtávon ismét a gyengülés felé indulhat majd a magyar deviza.

Több mint egy évvel a háború kitörése után az látszik, hogy Európában sikerült nagyjából 15 százalékkal csökkenteni a gázfogyasztást az enyhe tél és az alkalmazkodás eredményeként. Ez az alkalmazkodás sokkal gyorsabb volt, mint ahogy egy évvel ezelőtt gondoltuk volna – mondta előadásában Németh Dávid. A K&H vezető elemzője szerint tavaly mindenki aláírta volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés